dijous, de gener 22, 2009

Mig Calafell pendent d'una cabra prenyada



Em faig el càrrec que el titular sorprendrà als qui pensen que aquest bloc té tirada a seriós. Però si explico aquesta història és perquè resulta molt il·lustrativa de les dinàmiques insòlites que és capaç de crear Internet.

Sí, a Calafell hi ha una cabra prenyada, que en teoria ha de tenir cabrits aquesta setmana. Segons el pastor, dos cabridets: no em feu dir com ha arribat a aquesta conclusió sobre el nombre, el professional és ell. Això és notícia? Potser no. Però la cabra no és una cabra normal i corrent, ni que sigui perquè el pre-part s'està explicant en un bloc i perquè la història ha acabat enganxant una gentada, que està pendent de si la cabra ja ha parit o no.

La cabra, que no té nom, pastura des de fa uns mesos a la Ciutadella Ibèrica de Calafell. És un jaciment iber reconstruït i la joia dels monuments calafellencs. Per no fer-ho llarg amb detalls, cliqueu aquí i us en podreu informar. Amb altres ovelles i cabres, el nostre animal té la funció d'il·lustrar les "tècniques" ramaderes de fa 2.500 anys.

Però el cas és un altre. El cas és que els responsables de la Ciutadella han començat a explicar la història de l'imminent part de l'animaló a un bloc. Des de fa un parell de dies, en donen un "parte" diari, il·lustrat amb fotos sobre l'evolució de l'embaràs de la bestiola. Digueu-li rucada o pèrdua de temps: el bloc de poc que no es col·lapsa per l'allau de visites que ha rebut.

Aneu-hi. Als cabridets els volen posar nom quan neixin. Deixeu propostes. La pròpia cabra mare no en té de nom, la pobre. Absteniu-vos la fracció calafellenca, no poc activa, que està preparant l'allioli. Una mica de sensibilitat per històries curioses i boniques com aquesta.

Són aquelles coses que té Internet. És capaç de crear boles de neu imparables a partir de bocins de realitat molt petits. En tot cas, permeteu-me dir que tot plegat serà una animalada, i mai més ben dit, però una animalada sensacional.