diumenge, de març 01, 2009

Evitem que Ryanair discrimini als diabètics

L'aerolínia Ryanair vol cobrar per usar el lavabo de l'avió. És molt discutible que un servei tan bàsic sigui objecte de peatge. Però, a més, és una mesura que discrimina a les persones que tenim diabetis.

Els diabètics necessitem anar al servei freqüentment, perquè el cos es "defensa" expulsant sucre amb l'orina. Per nosaltres no és un gust, sinó una necessitat en el sentit més literal, per la qual cosa no podem triar si ens aguantem fins al final del viatge. Es pot donar la paradoxa que anar al lavabo ens costi més diners que el bitllet.

Les aerolínies tenen dret a organitzar el seu servei com vulguin i a cobrar pels conceptes que creguin oportú. I òbviament no tenen la culpa de la nostra malaltia. Però no creiem legítim que es prenguin mesures que causen perjudicis objectius a les persones per raó de salut.

No és qüestió de plantejar boicots o de volar només amb companyies que respectin uns mínims per a tots els seus passatgers, sinó d'exigir que no hi hagi decisions que discriminen a un sector de la població, per desgràcia cada dia més elevat.

Si voleu donar suport a aquesta reivindicació, podeu sumar-vos al grup de Facebook que hem creat. El podeu trobar clicant aquí. No importa que no sigueu diabètics. Qualsevol dia, una empresa s'inventarà una rucada semblant que perjudicarà als que portin ulleres, siguin massa alts o tinguin els peus plans.