diumenge, de desembre 30, 2007

Polèmica amb els Pastorets de "Polònia"? Au, va!

L'arquebisbe de Barcelona està molest amb el programa de TV3 "Polònia" pels Pastorets que van muntar dijous passat. Em costa imaginar què li haurà vist el senyor cardenal a aquest programa, que si algun defecte tenia no era el seu contingut satíric, sinó més aviat que es notava que estava treballat com qualsevol altre capítol i no com un d'especial: és a dir, que es veia poc treballat tot i ser, no obstant, bastant bo.

Calculo que els trets deuen anar perquè la marededéu fos representada per un home. I que automàticament la sagrada família fos equiparada a un matrimoni gay. Que consti que ho dic per dir alguna cosa, ja què el senyor arquebisbe sabrà. La veritat és que fins i tot un ateu com jo se sent ofés de veure l'Acebes en el paper de la marededéu (o de qualsevol altra cosa). Però ja entendran que jo ho dic amb conya i l'arquebisbe, no.

Pel poc que conec a l'arquebisbe de Barcelona, no em quadra aquesta reacció seva. Tot i ser del morro fort en temes com l'avortament, més aviat és un personatge de formes suaus i que no es busca brega pel fet de buscar-se'n. Però escoltin, la mentalitat dels capellans i dels bisbes de vegades és ben rebuscada.

No cal que els recordi que aquest mateix arquebisbe no considera ofensives les declaracions del seu col·lega de Tenerife. Sí, aquell que justifica que els capellans abusin de nens perquè aquests van provocant. Bé, no sabem si Martínez Sistach ho considera ofensiu o no, però el que està clar és que no bada boca. I per cert, són molt més injurioses i indignants les paraules del bisbe de Tenerife que un sàtira tova sobre un conte popular.

3 comentaris:

Amable Pallisé ha dit...

Chapó!!

Anònim ha dit...

Sí senyor, diana!

Anònim ha dit...

Bravo, Gallardo, ja saps com son els bisbes, pel Sud n'hem tingut uns quants del Paleozoic.