divendres, de juny 20, 2008

Miss Internet, quina rucada


Aquesta tarda estava traginant per la web de Miss Espanya. Ep, motius professionals estrictes. Resulta que al poble on visc (Calafell), hi ha una persona que l'any passat va ser Miss Tarragona i, per tant, es va presentar per Miss Espanya. Dissabte que ve a la Lilian Carnarvon, que així es diu la mossa, li fan una espècie d'homenatge i reconeixement. Estava buscant alguna dada seva i el google m'ha enviat a la web del concurs de Miss Espanya.

Però no era d'això que us volia parlar, sinó d'una troballa que he fet mentre trastejava per aquest curiós paratge digital (que, per cert, és compartit amb el concurs de Míster Espanya). Entre els menús més la vista n'hi havia un titulat "Miss Internet". Tot i que m'importa un rave qui guanya aquests premis o qui s'hi presenta, no he pogut evitar clicar damunt d'un enunciat com aquest. Una "Miss Internet"? Internet té miss, com en certa època alguns li van voler buscar patró o patrona?

Doncs no. En realitat, era un espai en què els internautes als quals els vagin aquests vicis, podien votar per alguna de les aspirants a Miss Espanya i conferir-li el títol de Miss Internet. Ho trobo una rucada monumental, no cal dir-ho, que no se salva ni pel fet que sigui un invent de la xarxa, que com sap gairebé tothom és quelcom que em té el cor robat (la xarxa, no les rucades o els concursos de bellesa, ni tan sols les belleses que s'hi presenten).

He mirat si podia consolar-me pensant que la votació va servir realment per elegir Miss Espanya. Però no. Això de Miss Internet era, si fa o no fa, un premi de consolació. O ni això: més aviat se li deuria acudir algú perquè fa modern. A Miss Espanya la deurà continuar elegir un jurat d'homes, d'aquells interessats en la desfilada en banyador, però que fan un examen de cultura general a les candidates per donar-li alguna coartada intel·lectual a un espectacle rònec i masclista. Ja sabeu: és allò que a una aspirant li demanin que digui alguna cosa sobre Rússia, i va ella i contesta que és un país molt gran ple de gent meravellosa. Els uns per les altres.

Només al final he pogut sentir una mica de satisfacció, en la variant de satisfacció perversa. Resulta que l'última Miss Espanya oficial va ser Patricia Yurena, que s'hi va presentat en tant que Miss Tenerife. Però la votació internauta va donar guanyadora, per golejada si els resultats no estan falsejats, a Miss Granada, que atén per Antonia Triviño i és la senyora que surt a la foto d'aquesta entrada.

Ja sé que tot plegat continua sent una rucada, però mira, al menys algú els va tocar el que no sona a tot aquest despropòsit.