dimecres, d’abril 04, 2007

Salvem la Cobertera

A Calafell, diferents entitats i persones estem en lluita per evitar una destrossa sense precedents. El ministeri de Foment vol convertir l'actual N-340 en una autovia. Els plans ministerials per fer passar l'autovia pel Baix Penedès són un disbarat. Es pot discutir si no caldria aprofitar les autopistes que passen per la comarca, oportunament alliberades de peatge, com en altres indrets, per no inferir una nova barrera al territori. Però a tothom li sembla clar que posats a fer mal, com menys se'n fa es fent passar l'autovia per on ja passa la carretera, amb les oportunes variants als nuclis urbans travessats per la N.340.

Doncs no. El ministeri de Foment s'ha tret de la màniga un traçat increïble. M'imagino que alguna explicació deu tenir que la forma més ràpida d'enllaçar dos punts no sigui la línia recta. Però el que no és de rebut és que podent fer una autovia que tingués un impacte mínim (mínim exactament no: és més correcte parlar del mínim possible) s'hagi elegit l'alternativa que més destrosses causa.

Si voleu informar-vos d'aquesta situació i de les accions de protesta que s'estan desenvolupant, podeu visitar el bloc salvemlacobertera.blogspot.com. Si us voleu adherir i ajudar-nos a fer força deixeu comentaris amb el vostre nom i adreça de correu. Us ho agrairiem de veritat.