dijous, de maig 31, 2007

Haurem de fer campanya pels teletubbies?


Ja hauran llegit la notícia. A Polònia, el Dúo Dinámico de germans bessons que presideixen la república i el govern, ha decidit investigar si un dels ninots de la sèrie d'animació Els Teletubbies és homosexual o incita a l'homosexualitat als nens. La veritat sigui dita: no hauríem de perdre el temps amb animalades d'aquesta alçada, com si no tinguéssim problemes més seriosos al món. Però també s'ha de dir que comença a ser hora de plantar cara i de cantar la canya. Ja no és un tema de drets o de simbolismes fonamentals. És simplement per a què no ens prenguin per imbècils.

Ho dic sobretot perquè el govern polonès sembla haver descobert la sopa d'all. Això dels Teletubbies té deu anys d'història. Em conec bé el producte, perquè la mare de les meves filles és anglesa (la sèrie és de la BBC) i a casa van arribar els primers vídeos (encara VHS) quan la nena gran tenia pocs mesos. Ja des del segon o tercer capítol, molt abans que TV3 emetés aquí la sèrie, es va començar a insinuar que l'ara famós ninot de color lil·la era gai: ja saben, que si el "bolso", que si la faldilla de ballarina... Qualsevol persona amb dos dits de cap se n'adona que els Teletubbies són personatges bastant assexuats, per no dir que bastant neutres des d'aquest punt de vista. Només cal tenir present que el ninot de color vermell, que té el rol més masculí (versió nen petit, que no nena), té nom femení.

No continuo explicant aquests detalls perquè al final encara donarem idees perquè algú acusi els Teletubbies de fomentar el transexualisme, el transvestisme o el primer que se'ls ocorri. Torno al tema de la descoberta de la sopa d'all per part del govern polonès, ja que la disgressió ha trencat el fil de l'argumentació. Els famosos bessons que dirigeixen Polònia ja han donat proves suficients de la seva capacitat de dir i fer ximpleries, no sempre inofensives. Considerant, a més, que la "polèmica" dels Teletubbies no és nova, fa la impressió que el tal govern s'ha llevat un dia sense cap ximpleria a mà per distreure la jornada i ha tirat de beta d'alguna cosa que passava per allí.

L'únic avantatge d'aquesta mena d'efervescències és que l'escuma baixa més ràpid que puja. En poc temps no se'n recordarà ningú. El temps que es trigui a fer o dir una altra ximpleria, ni més ni menys.

En darrera instància, recordem que no hi ha absolutament cap evidència que demostri que explicar als nens i nenes l'existència de l'homosexualitat n'indueixi a cap a tenir una o altra orientació sexua. I en tot cas, jo vull que les meves filles aprenguin el món en què viuen tal com és. Que de flors i violes i de móns ideals ja n'expliquen prou a l'escola.