divendres, de desembre 21, 2007

Un any més de croada contra el nadal




Aquest és el sisè any de la croada antinadal que quatre eixelebrats anem reiterant per aquestes dates. Un encara no ha descobert que tenen aquestes dates d'assenyalades, si no és per fer una mirada al món i agafar una emprenyada. Tampoc cal prendre un parell de bombes de mà i anar-se'n a fer justícia, com resava la lletra d'una cançó que acompanyava aquesta anti-nadala fa un parell d'anys. Però entre això i guardar silenci queda molt camí per córrer.

En particular, trobo que el millor que podem fer-ne és enfotre-nos del nadal i de tot el que l'acompanya. És un exercici saníssim, que et deixa noves les neurones, va bé per la salut i et fa fer més bona cara.

Constato amb alegria que el pensament antinadalenc va guanyant terreny, lentament però sense aturador. Enguany, uns quants blocaires s'han empescat una mena de xarxa contra el nadal. He buscat per Internet i he trobar fins i tot una colla gallega que proposa formar comandos per anar a carregar-se els llums de nadal, a cops de roc o com calgui. Potser no cal fer malbé el mobiliari urbà, certament, però si la cosa ha de servir perquè els pobles i ciutats es decideixin a no posar guarniments al carrer..., doncs igual no és tan mala idea. En tot cas, té molt de cívica la despesa insostenible i consumista que es fa en la il·luminació nadalenca?

Potser m'estic posant massa seriós, però és que en aquesta època de l'any jo sempre faig mala cara. I com em deia l'any passat el vendrellenc Jordi Beltran, el que s'ha fer amb el mal rollo és divulgar-lo.

Els que rebeu per primer cop aquesta antinadala potser no sabreu que des de la segona "edició" va acompanyada d'un tema musical. D'un tema antinadalenc, com us podeu imaginar. No sempre ha estat fàcil localitzar composicions adients, però el balanç és bastant positiu. Tot i que a vosaltres us n'han arribat mitja dotzena mal comptades, al meu Itunes hi tinc una llista de reproducció ben farcida, amb autèntiques perles que fa goig d'escoltar fins i tot a l'estiu. Si la SGAE no toqués tant la pera llimonera, en sortiria un bon disc, que potser ens faria guanyar la primera pela i tot.

El llistó està molt alt, desprès de la versió punk del "Santa Claus is coming to town", perpetrat per uns tals Wizo. O del gran descobriment d'uns molt coneguts a casa seva i que atenen per Eurosis, però que canten un sensacional "25, ya es navidad". Enguany no podíem baixar el nivell i a la vegada volíem ser interactius. Per això, deixem per a millor ocasió una versió reggae (i més porrera que la mare que la va parir) del "We wish you a Merry christmas", i recollim una petició molt reiterada en els darrers dos o tres anys per part d'algunes de les persones que reben aquest antinadala.

Ens referim al "Merry fucking christmas". Tot un clàssic, que oferim en la versió de la corrosiva sèrie d'animació South Park. L'una per l'altra. Ara que està tan de moda parlar de maridatges, aquí en tenim un exemple de manual. Poques poses resulten tan harmonioses anant juntes. Entre altres motius, perquè la lletra és bèstia com ella mateixa i reparteix contra el cristianisme, per motius evidents, però també contra la resta de les principals religions, ateus inclosos.

Si aneu a youtube trobareu un grapat de vídeos amb aquesta melodia i diferents animacions. Per afany de contradició, aquí poso una animació alternativa a la dels ninots de South Park.

No m'allargo més, que ja ho fet prou. No obstant, la causa s'ho mereix.

És evident que no us desitjo bon nadal.


P.S.– En aquest post la paraula nadal (o christmas) no surt en majúscula. No és cap problema tècnic, ni cosa de la blackberry. Ho posem en minúscula per coherència i perquè ens dóna la real gana.

3 comentaris:

Què t'anava a dir ha dit...

A gaudir del Nadal. En versio casolana o multimèdia.

Anònim ha dit...

Es nota que no gaudeixes del Nadal. Es una llàstima, de veritat. Son les millors dates que tenim per estar en familia, i tu crec que la tens per estes terres.
Tortosí absent

Josep Manuel López Gifreu (Pep Barbagelata) ha dit...

Bones festes del solstici d'hivern i de l'any nou!
Endavant unes festes laiques!