diumenge, de juny 01, 2008

La realitat descarnada dels acccidents de treball

"El Periódico de Catalunya" publica avui un article d'opinió de Luis de Sebastián sobre els accidents laborals. El plantejament no pot ser més descarnat i cru. Si una màquina cau des d'una bastida i s'esmicola contra terra, la seva reposició té un cost. Si cau un obrer i mor, no hi ha cap cost. Fins i tot és possible que l'empresari hi surti guanyant, si aconsegueix que el substitut cobri menys. Tot plegat, alimentat per un "exèrcit industrial" alimentat per la immigració. I per la crisi, afegiria jo.

És evident que no tots els empresaris responen al perfil, gairebé salvatge, que es descriu en l'article. Però malgrat tot l'anàlisi és bastant ajustada a la realitat, per dura que pugui resultar. És més, com sempre passa en les coses negatives, els responsables, autors o causants seran una minoria, però una minoria molt visible. No cal dir que la lectura d'aquesta opinió és molt recomanable.

3 comentaris:

bajoqueta ha dit...

Per desgràcia és així, no tenim gaire valor els treballadors.

Anònim ha dit...

Espero trovar-te el dia 7 a la trovada de la Merce.

Tortosí absent

Toni Gallardo ha dit...

Allà hi seré. Ja em vindràs a trobar, perquè no m'imagino intercanviant-nos informació sobre com anirem vestits i tal. :-) Al bloc de la Mercè, no obstant, surt una foto meva si busques una mica.