dimecres, de novembre 14, 2007

3.000 visites: vol dir alguna cosa?

El comptador que vaig posar fa uns mesos aquí al blog ha arribat a la xifra de 3.000 visites. Molts blocaires pengen comentaris relatius a la consecució de números rodons com aquest. No és aquesta la meva intenció, sinó la de reflexionar una mica sobre la importància que por tenir, o no, per a un bloc rebre més o menys visites.

En principi, una de les grans virtuts dels blocs és que permeten "publicar" a qualsevol persona. El que "publiquin" és del menys i si a un li dóna per penjar fotos o vídeos de la seva boda o per escriure sobre existencialisme o sobre teologia especulativa medieval, benvinguda sigui la seva dèria particular, però sobretot la possibilitat d'explicar-la. El gran mèrit d'Internet és el d'haver fet a terra les barreres (si més no, la immensa majoria) que dificultaven en altres temps la difusió d'informació o de les pròpies opinions.

La cosa, és clar, tindrà desprès les audiències que tindrà. Però em sembla que el nombre de visites no és l'objectiu fonamental d'un bloc. Al menys de blocs com la major part dels nostres, que tenim per comentar coses que ens interessen, si no directament per a desfogar-nos.

Un cop dit això, també penso que la interactivitat es demostra practicant-la. Jo penjo aquí les meves opinions perquè em ve de gust, però també per compartir-les. No canviaré les meves opinions perquè rebi més o menys visites, o perquè suscitin uns o altres comentaris. Però no em disgusta, ans tot el contrari, interactuar amb els lectors que vulguin compartir aquests comentaris. I el comptador és una eina útil en aquest sentit.

Això sí, moltes gràcies als 3.000 que heu entrat i, naturalment, gràcies també als que entraven abans que posés el comptador. Si la lectura d'aquestes opinions us ha servit per a alguna cosa, estaré molt content. Jo, de la meva banda, estic aprenent molt de l'experiència.

2 comentaris:

Gustau Moreno ha dit...

Felicitats per les 3.000. Imagina't que fossin euros!

Toni Gallardo ha dit...

Gustau, ja són causalitats. Ha estat arribar a 3.000 i explicar-ho i morir-se el comptador. Sembla que hi ha algun problema que impedeix que es carregui. Al menys jo mateix no el puc vuere.

El que són les coses tècniques.

Gràcies per la felicitació.