divendres, de novembre 16, 2007

Superaria Jesucrist un procés de beatificació?

La pregunta del títol és de les que piquen. El teòleg Juan José Tamayo (teòleg rebel i bastant extramurs de l'església catòlica) planteja avui, en un article a El Periódico de Catalunya, que no, que no el passaria. Tamayo ho planteja a propòsit de les beatificacions a l'engròs, o les efectuades a tota velocitat, de beats que, simplificant-ho moltíssim, serien beats "de dretes", en comparació amb la lentitud i les traves (o el simple oblit) a aspirants a la beatitud "d'esquerres".
Ho planteja a propòsit de l'Opus Dei i de la teologia de l'alliberament, però també dels màrtirs de la Guerra Civil. L'article ens recorda que les tropes de Franco també van liquidar molts sacerdots, religiosos i religioses i seglars cristians. I que l'església catòlica no és que bàsicament només promogui l'ascens als altars del seu propi personal, ignorant el martiri d'altres creients "sense uniforme": és que oblida directament els que són incòmodes per a una forma d'entendre la vida i les coses des d'un punt de vista extremament conservador.

És un article que convida a la reflexió sobre temes de màxima actualitat. En recomano vivament la lectura.

1 comentari:

Inuyasha ha dit...

No. Crec que definitivament, Jesucrist no passaria el procés de beatificació. Segons ho planteja el teòleg Juan José Tamayo.