dilluns, de desembre 31, 2007

El vi de dir missa intoxica?

Plantejo la pregunta del títol davant de l'exageració manifesta que significa dir que a la concentració que els bisbes van convocar ahir a Madrid hi havia dos milions de persones. De fet, més que exageració, és una autèntica animalada. Algú ha estat algun cop a la plaça de Colón? Jo sí i, sense necessitat de calcular els seus metres quadrats (operació que de totes formes es pot fer), tinc claríssim que, per dir-ho de forma elegant, o hi falta espai o hi sobra gent.

És més, com que no és el primer cop que en temps recents la dreta política o episcopal convoca manifestacions que comencen, acaben o passen per aquesta plaça, tenim l'evidència de les xifres contradictòries dels propis convocants. Simplement, no pot ser que la plaça rebenti pels descosits amb un milió de persones i que al cap de pocs mesos n'hi entrin dos milions.

Clar que els carrers adjacents també s'omplen. Però vaja, quan les manifestacions de la guerra d'Iraq o les de l'11-M, a Madrid van sortir al carrer dos milions de persones, presumptament, en cada cas. I van ocupar pràcticament tot el centre de la ciutat. És a dir, a banda que totes aquestes xifres estan inflades, per motius diferents però inflades, no quadren entre elles.

De vegades, em penso que alguns convocants de manifestacions es pensen que la gent som imbècils. Justificar la "gran" afluència en ordre a què hi havia 500 autocars... En fi, a 60 places com a molt per autocar, surten 30.000 persones. En falten unes quantes per arribar a dos milions.

Arribats a aquest punt, com que calculo que els bisbes observen el manament de no mentir, i per tant excloc la mala fe, he de concloure que tenen problemes de visió, problemes amb les matemàtiques o que el vi de dir missa distorsiona la perspectiva de les coses.

No obstant, a casa nostra tampoc hauríem de treure tant de pit. El mite del milió de persones que caben al Passeig de Gràcia s'aguanta tan poc com els dos milions a la plaça de Colón de Madrid. Si algú en té ganes, li explico. Però ja avanço que la justícia d'una causa no s'incrementa, ans el contrari, amb exageracions disparatades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Jo el que crec és que els ensotanats i les ensotanades només s'haurien de manifestar en contra dels despropòsits escampats per totes les contrades d'aquest món que ja està massa envellit per soportar el malfer de la humanitat.

Aquesta genteta té la mala costum de ficar-se en política i aquesta no és la seva feina.

Cal que se'ls recordi als senyors Roucos Varelas de torn que la guerra civil espanyola va començar per culpa d'ells?

Tant a gust es senten tenint tantes víctimes en la seva consciencia? consciencia? uhm..., em sembla que no en son massa de conscients, tant sols es mouen pel de sempre..., l'ànsia de poder.