dilluns, de març 19, 2007

Serà que ara tenim el morro fi

Que el consum de vins i caves va cap enrera és una evidència que, de tant en tant, ens confirmen les estadístiques, les enquestes i, sobretot, els balanços anuals del sector vitivinícola. Aquí no hi ha boicots als productes catalans que valguin, ni tampoc influeix l'enduriment de la normativa de trànsit. És una tendència de fons que fa 20 anys que dura i, en conseqüència, no depén de conjuntures puntuals o concretes.

Una cosa sí que es constanta. Tenim el morro més fi que abans o se'ns ha educat el gust. El vi de taula i, en general, el de gamma més baixa, recula espectacularment. En canvi, el vi de gamma alta ha vist créixer les seves vendes l'any passat un 44%.

Adjunto un enllaç per a una notícia apareguda aquest cap de setmana a "El Periódico de Catalunya", que ho explica bastant bé. Personalment discrepo de la part referida al cava. Si heu llegit un parell de posts antics d'aquest blog, haureu vist que el sector cavista viu en la ficció que tot li va bé (boicot a banda, sobre el qual hi ha molt per explicar) a base d'exportacions massives a preu de saldo.


http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=
46&idioma=CAS&idnoticia_PK=389111&idseccio_
PK=1009&h=