dissabte, de març 03, 2012

Prou hipocresies amb això d'Eurovegas

No estic a favor del projecte Eurovegas (és pa per avui i gana per demà), però crec que hauríem de deixar-nos d'hipocresies. Ja concedim, via sicav, exempcions fiscals del 99% als grans capitals i patrimonis.  A Port Aventura ja vam expropiar terrenys per a un negoci privat. Tenim una reforma laboral que ja ha "relaxat" els convenis i facilitat l'acomiadament a bon preu. I donem tracte fiscal preferent a certs treballadors estrangers (o si no, Hisenda mira cap a una altra banda), com futbolistes o alts executius.

L'Estat ha avalat un munt de projectes empresarials fracassats o que han estat deslocalitzats un cop amortitzat el regal de les finances públiques. La prostitució no tan sols està permesa, sinó que tolerem el proxenetisme (que sí que està penat) perquè els prostíbuls es treuen llicència municipal com a hotels. No ens agrada la ludopatia, però som el segon país de tot el món en despesa en joc.

Ens escandalitzem que els menors puguin entrar als casinos, però dissimulem quan entren a les places de bous. I pel que fa al tabac, tenim una llei molt radical i que, miraculosament, funciona prou bé; però l'anterior era una llei antitabac tan fantàstica que permetia fumar a tot arreu.

Per tant, què vol dir ara que ens sembli una immoralitat això de Las Vegas? Si la immoralitat aquest país la practica cada dia des de fa un munt d'anys.

1 comentari:

COR ha dit...

¿donde están ahora los que impidieron un proyecto similar en Aragón?
¿donde están ahora las personas que se movilizaron en contra de ese proyecto, sin incluso pertenecer a esa región?
Estaría bien y sería de justicia que nuestros vecinos maños,que vieron como eran privados de esa oportunidad, actuasen de la misma manera, y les pagasen con la misma moneda.