dilluns, de febrer 11, 2008

La història de la cadira elèctrica

A l'espai d'històries curioses de Calafell Ràdio fa setmanes que anunciem que explicarem la història dels orígens curiossíssims de la cadira elèctrica. Ho hem anat postergant perquè hem donat prioritat a explicar en clau històrica episodis i fets d'actualitat. Pensàvem que la cadira elèctrica estaria sempre allí. Doncs no. Ara és l'actualitat la que ens farà parlar-ne demà i segurament dijous vinent.

La història és de les que se les porta. Qui hagi llegit una mica sobre la història de la pena de mort als Estats Units ja sabrà que l'electrocució com a mètode d'execució va aparèixer mitja dotzena d'anys mal comptats desprès que Edison patentés la bombeta l'any 1882. Poca gent sap, en canvi, que la idea va sorgir com una estratègia publicitària. Avui ens costa de creure que això sigui possible, però si ens escolteu demà ja veureu com sí.

L'espai s'emet entre dos quarts de 10 i les 10 del matí, el dimarts i el dijous. Calafell s'agafa pel 107.9 FM, tot i que fora del Baix Penedès se sent més aviat poc. Això sí, ho podeu escoltar per internet.

1 comentari:

Anònim ha dit...

ES TOTALMENTE FALSO