dilluns, de febrer 04, 2008

Felicitats per l'Ebrebloc

No hi he pogut estar en contra del que hauria estat el meu desig. Però la informació que m'arriba de la segona edició de l'Ebrebloc és molt positiva. Per tant, és de justícia felicitar els organitzadors, que han fet molta i bona feina.

Jo he volgut introduir, a través de La Marfanta, un mínim debat sobre si calia que l'Ebrebloc adquirís un caràcter tan formal. No perquè no sigui una opció, fins i tot desitjable, sinó per si era realment necessari. No ho fet per tocar la pera, ni per aigualir la festa, sinó perquè hi ha abundants experiències al país de com la "formalitat" ha matat la frescor d'iniciatives molt interessants.

És evident que fer les coses "a la buena de Dios" no garanteix precisament el futur de res, també cal dir-ho. I dono per bons els convidats de luxe, les teles oficials i les associacions legalment constituïdes. Per descomptat, també les coses ben organitzades. Faltaria més.

Només he volgut demanar als organitzadors que vetllin perquè a l'Ebrebloc no li passi el mateix que a altres experiències que han començat a fer aigües el dia que ho han volgut fer tan "espectacular", que no necessàriament bé, que s'han acabat carregant l'invent.

Que això no passa? Fantàstic. No desitjo altra cosa. Però el risc que plantejo, l'experiència demostra que no és tan remot. El meu comentari, que no crítica, és positiu i constructiu. No és altra cosa que demanar que ho continuïn fent bé i que no es deixin enlluernar per cap parafernàlia.