divendres, d’abril 11, 2008

Preparem-nos per entrar en guerra amb Andorra

Demà se sabrà la composició del nou govern, un cop que Zapatero ha assolit la investidura. Les travesses s'intensifiquen en aquestes darreres hores. I hi ha un rumor que ha començat a córrer, que ha de ser considerat com tots els rumors, però que si es confirma és posar-se a patir.

El rumor és que Magdalena Álvarez, la fins ara ministra de Foment, no tan sols continua a l'executiu, sinó que ho fa a la cartera de Defensa. És sabut que Zapatero vol una dona al capdavant d'aquest ministeri, però les persones a les quals ens sembla bé la idea pensàvem que hi posaria una dona seriosa. La capacitat de la Maleni ha quedat més que clara en els darrers mesos, però ens quedava un consol: que a Foment al menys no podia provocar crisis internacionals.

Per això he posat al títol això d'anar-nos preparant psicològicament per a la guerra que la senyora Álvarez acabarà provocant en qüestió de setmanes. I si dic que el conflicte serà contra Andorra no és perquè la interessada no sigui capaç de liar-la més grossa. Però és que tampoc dóna per a més.

Confiem que el rumor no tingui cap mena de fonament, que també és probable. Però si no fos el cas, sospito que el nomenament seria una gran festivitat per als humoristes. Ja m'imagino la imitació a "Polònia": vestida de legionària i cridant que "ni partía ni doblá", sinó "novia de la muerte" o alguna altra rucada de semblant calibre.

Afortunadament, tindrem sort i ens ho estalviarem. Esperem.