dissabte, de setembre 20, 2008

Així les gasta Esperanza Aguirre




Llegeixo a un parell de diaris digitals l'anècdota principal del congrés del PP de Madrid. L'aparició d'Alberto Ruiz Gallardón, el gran rival d'Esperanza Aguirre (no explícitament, però tampoc cal, ja s'entén), ha estat saludada amb l'emissió per megafonia de la cançó The winner takes it all, una composició d'ABBA. Anava a dir que era un dels seus temes més populars, però hi ha algun tema del grup suec que no sigui popular?

La selecció musical seria el de menys si no fos per la lletra del tema en qüestió. I en particular per la guerra soterrada que Gallardón i Aguirre es porten entre ells es de fa anys i panys. La lletra, entre altres perles, conté una frase que resa textualment: "El guanyador s'ho emporta tot, el perdedor s'encogeix davant de la victòria, aquest és el seu destí".

Que l'elecció d'aquest tema tenia molt mala intenció, o si més no que podia ser molt mal interpretada, no és un invent dels adversaris del PP. El congrés madrileny de la colla de Rajoy n'anava ple. Aguirre, com és costum en ella, va tirar pilotes fora, sense que mai sapiguem si realment ha tirat la pedra o no. En tot cas, davant de certa mena de coses, i a la vista dels antecedents, tenim bastanta llibertat de pensar el que vulguem.

I jo ja no sé si sorprendre'm de la malícia d'alguns personatges, i de fins on l'arriben a portar, o meravellar-me de l'habilitat per a la guerra psicològica, feta fins i tot amb certa gràcia innegable.