dissabte, de febrer 16, 2008

La Penedesfera ja rutlla

Diguem-li Penedesfera, perquè d'alguna forma hi haurem d'al·ludir. Però com que tampoc serem una cosa formalment constituïda, si més no de moment, el nom és del de menys. Aquesta tarda, a Gelida, ens hem reunit alguns blocaires que vivim al Penedès per veure de posar en marxa una comunitat a l'estil de l'Ebresfera de les Terres de l'Ebre. O de la Xarxa Santboiana, que és un model que uns quants tenim també com a referència.

Com era previsible, hem estat en família. Això no és ni estrany ni significa res en cap sentit. La cosa digital té una vida pròpia a la xarxa. I si ja costa prou mobilitzar la gent en pro de res, les reunions presencials van perdent alenada a mesura que es construeix una societat en xarxa.

Vull fer constar l'assistència del diputat de CiU al Congrés Carles Campuzano, penedesenc de pro, varietat de Vilanova i la Geltrú. I de la portaveu de CiU a Cunit i diputada provincial de Tarragona, Montse Carreras. Tot i que sembla que hi ha hagut alguna adhesió virtual, els dos únics polítics que han aparegut per la trobada de Gelida han estat ells dos. No és que la cosa tingui un mèrit extraordinari. És que si la Penedesfera va tirant endavant, no dubteu que els polítics es pegaran per remenar-hi la cua. Però llavors sempre podrem dir que Campuzano i Carreras ja hi eren el primer dia.

A continuació faig un petit resum del que hem parlat. Resum esmenable si qualsevol altre dels assistents considera que no afino prou.

–Serem un col·lectiu no formal. Vull dir que, de moment, no ens constituirem com a associació. Això no vol dir que no ens organitzem mínimament. Avui mateix ja s'han assignat algunes tasques entre els que hem sortit voluntaris o ens ha tocat ser voluntaris.

–La creació i el manteniment d'un agregador és l'objectiu més immediat

–També serà prioritari donar a conèixer el naixement d'aquesta nova comunitat digital per totes les vies possibles

–No renunciem a actes presencials. A banda les presentacions en societat d'aquí a unes setmanes, s'ha quedat en convocar un "beers&blocs" un dia d'aquests, probablement a Calafell. Resta oberta la possibilitat de posar-li un altre nom a l'esdeveniment. En terra de vi i cava..., ja m'entenen

–De cara al mes de maig o juny, ens plantegem celebrar una jornada a l'estil de l'Ebrebloc. Hem cregut positiu començar amb cert grau de modèstia. Intentarem que la cosa tingui nivell, evidentment, però amb senzillesa logística i organitzativa.

–S'ha parlat d'una segona fase d'aquesta activitat, en la qual podria organitzar-se una jornada simultània a diferents pobles i ciutats del Penedès.

–Hem debatut una estona sobre qüestions més identitàries i territorials. La representació de la plataforma Vegueria Pròpia que ha assistit a la trobada, ha reclamat que la Penedesfera s'identifiqués de forma expressa amb l'àmbit territorial de les comarques del Baix i l'Alt Penedès, el Garraf i l'Anoia.

Tots hem estat més o menys d'acord que la Penedesfera tingui un grau d'activisme pro vegueria. També hem estat d'acord que la pròpia existència d'una comunitat digital que s'autodefineix com a penedesenca ja és prou clara per sí mateixa.

–S'ha proposat la idea que aquesta comunitat contribuís a la promoció de la cultura del vi o del cava. A ningú no ens ha semblant malament, però si no ho entés malament, hem quedat que això és cosa de cadascun dels blocaires, més enllà del suport genèric que la xarxa pugui donar als productes de la nostra terra.

1 comentari:

Gustau Moreno ha dit...

Enhorabona, Toni
Compteu amb Blocaires Ebrencs pel que necessiteu...