dilluns, d’octubre 22, 2007

Afegeixo la informació del temps



Avui m'he decidit a afegir al bloc la predicció meteorològica de Calafell. No vull saturar excessivament aquest espai, però tinc alguns motius per introduir aquesta novetat. La principal és que tinc de fa alguns anys una mena d'"afició" per la informació meteorològica, que se m'ha anat consolidant gràcies a Internet i a un interès personal per la comunicació per a emergències.

La xarxa ofereix una gran quantitat de recursos relacionats amb la climatologia. Incorporar una previsió gratuïta a escala local a un bloc és un dels més senzills, però a la vegada més útils. No obstant, hi ha projectes que segueixo des de fa prop de 10 anys i que, dins de la seva modèstia, no dubto a qualificar de modèlics. Per exemple, tormenta.net, un web sobre les tempestes tropicals a la zona del Carib que impulsa John Toohey Morales.

L'home, portorriqueny de naixement, és avui en dia l'home del temps d'un dels principals canals televisius en llengua espanyola de Miami. I té a les espatlles una trajectòria de divulgació i prevenció espectacular, amb un premi Emmy inclòs. Per entendre'ns és un Tomàs Molina o un Francesc Mauri corregit i augmentat.

Segueixo tormenta.net des que era una web d'aquelles antediluvianes, de disseny lletgíssim, lentes d'obrir-se i tal..., però que disfrutàvem com a bojos en aquells temps gairebé heroïcs de la xarxa, quan tenir Infovia era un luxe a l'abast d'uns pocs. L'exemple d'aquesta web és que Internet permet fer el màxim amb el mínim. Allò més senzill pot ser allò més útil: és una gran lliçó que poques persones arriben a comprendre en la seva totalitat.

Tot i les millores experimentades al llarg d'aquests anys, tormenta.net continua sent un espai relativament modest, però que ofereix una informació que res té a envejar a la dels instituts meteorològics oficials i que a sobre ofereix el valor afegit que li dóna un professional que sap de què parla i té una gràcia especial per explicar-ho.