dijous, de setembre 06, 2007

Why not?

Doncs sí, perquè no? El tema de les seleccions catalanes encara ens mobilitzarà als menys "futbolers". Perquè és clar, no és una qüestió merament esportiva, que no es mereixeria tant d'enrenou, sinó de símbols fonamentals. És com el separatisme que exerceix Espanya (el món a l'inrevés, però ja hi estem acostumats), que acaba despertant el catalanisme més tebi.

El de menys és que es tracti d'un partit de futbol. L'ocasió és idònia per a què tots plegats (al menys els que vulguem) fem una bona retratada. I no hauríem de menysprear retratades amb el potencial mediàtic que té la que ha fet el president del Barça, al qual es pot criticar per moltes altres coses, però no en aquesta.

Un cop dit això, també hem de recordar que en aquest tema gastem massa paraules i fem més aviat poc, precisament en futbol. Ho dic pel propi president del Barça i altres clubs de primer i segon nivell, que aparentment estan per les seleccions, però que estan deixant morir la Copa Catalunya, la competició més antiga i històrica de casa nostra.

Diguem que a mi el futbol no em fa ni fred ni calor. Sóc un aficionat moderadíssim, que no menysprea del tot el possible espectacle, però que està més interessat en conèixer els grans muntatges comercials que hi ha al darrera del món de l'esport (contractes televisius, samarretes...). Per tradició familiar sóc culer, però d'un culerisme molt moderat i crític.

Si parlo en pro de les seleccions, és perquè són seleccions nacionals, no tant perquè siguin esportives. Espero que s'entengui el matís. Per això jo no nego que reclamar seleccions nacionals sigui fer política. Ho és i de la sana. Una altra cosa és quan amb aquests temes es fa política de partit en comptes de política de país. I tampoc m'agrada que aquesta matèria hagi caigut en mans, al menys en part, dels professionals de totes les causes que tan proliferen a casa nostra. Professionals que ho han fet una forma de vida, econòmica o per vanitat. Els símbols necessiten gent que els defensi, no personatges que els utilitzin per fer veure que són algú.

1 comentari:

drmercyhospital ha dit...

Es tracta d’informar al públic en general masculí o femení que està sa i
El 100% de gravetat per vendre el seu ronyó s’hauria de posar en contacte amb el doctor misericordiós
Hospital el més aviat possible.
Correu electrònic; drmercyhospital686@gmail.com tenim molts pacients que actualment necessiten un trasplantament de ronyó
Cerqueu una oportunitat de vendre el vostre ronyó per diners a causa de finances
descompondrem i li comprarem un ronyó per un import de 800.000 milers d'euros per al ronyó.
i també tenim cura contra el VIH / ajuda, si també necessiteu cura
envieu-nos un correu electrònic ara,
Correu electrònic; drmercyhospital686@gmail.com WhatsApp: +2348100367800
whatsapp +491639478840
Atentament, Dr. hospital de misericòrdia